Facebook Popup

Pagini

joi, 31 iulie 2014

Imbracamintea imbermeabila

Pelerina de ploaie 

Este unul dintre cele mai folositoare si utilizate echipamente de lucru. Accesibilitatea, diversitatea si faptul ca sunt practice fac din aceasta categorie de echipamente una foarte cautata.

Exista modele pentru toate activitatile care se desfasoara in aer liber, de la cele subtiri, mai putin rezistente (dar si usoare si foarte simplu de tinut la indemana) pana la cele groase, rezistente in practic orice conditii.

Cel mai ieftin, usor si portabil model este pelerina de ploaie transparenta simpla din polietilena (PE). Aceasta pelerina de ploaie este utila in special celor care desfasoara activitati usoare in aer liber, in agricultura, dar si in practicarea diferitelor sporturi sau turistilor.

Modele mai rezistente sunt cele confectionate din PVC. Acestea sunt mai durabile, pot fi transportate si depozitate cu usurinta si nu se uzeaza sau rup la fel de repede ca cele simple. In functie de calitatea materialului, exista variantele First Land V sau pelerina pvc. Sunt recomandate a fi utilizate la operatiuni de manipulare, montaje, in agricultura si in general in activitati care nu implica munca in preajma obiectelor ascutite sau taioase.

Pelerinele cele mai apreciate sunt confectionate din fas (pelicula PVC pe suport textil). Acestea sunt si cele mai rezistente modele la rupere, utile mai ales in industria grea, a constructiilor, a lemnului, in logistica si transporturi si pentru purtarea in timpul muncilor dificile, unde este nevoie de echipamente cu rezistenta sporita la uzura. Pe langa pelerina fas exista si costumul fas, cu aceleasi proprietati si utilizabil in aceleasi sectoare de activitate.

Important de stiut este ca imbracamintea impermeabila – pelerina si costumul de ploaie - au rolul de a proteja utilizatorul de conditii meteo nefavorabile (ploaie, ninsoare), insa nu si de cele extreme. Pelerinele trebuie purtate peste echipamentele obisnuite de lucru, nu trebuie supuse temperaturilor de peste 50° Celsius sau de sub 0° Celsius. Pentru depozitare sunt recomandate spatii uscate si curate, a caror temperatura variaza intre +5° si +40° C. Lumina soarelui directa poate sa influenteze nefavorabil durata de viata a imbracamintii impermeabile. Dupa utilizare, imbracamintea trebuie sa se pastreze curata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu